Депутати зустрілися з громадськими активістами

Новини Полтавщини Без коментарiв

4 березня відбулася зустріч депутатів обласної ради із громадським активом області, на якій розглянуто питання про суспільно-політичнівиклики сьогодення.

У зустрічі взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, депутати обласної ради, представники громадських організацій, журналісти.

На початку зустрічі голова обласної ради Петро Ворона вручив групі жителів області почесні відзнаки обласної ради, яких вони удостоєні за мужність і самовідданість, виявлені на Київському Майдані під час захисту європейського демократичного вибору українського народу.

Потому відбулося обговорення питань порядку денного.

Петро Ворона, голова обласної ради:

– Сьогодні в області відбуваються різні суспільно-політичні процеси, зокрема заміна керівників органів влади. У народу не високий ступінь довіри до влади. Тому наше завдання – вгамувати народний гнів і спрямувати його у цивілізоване русло, унеможливити прояви крайньої радикалізації, добитися миру і суспільної злагоди у регіоні. Тісні зв’язки влади з громадськими організаціями, політичними силами – це той позитив, який сприятиме у вирішенні політичних викликів, стабілізації ситуації. Громадськість повинна бачити роботу влади, а влада чути громадськість, враховувати її думку в роботі. Проте, демократія не повинна перетворитися в охлократію.

У зв’язку з агресією Росії при обласній раді створений штаб національного захисту, проводиться мобілізаційна робота у військкоматах, громадських організаціях, зокрема, ветеранів повітрянодесантних військ, ветеранів Афганістану. В області посилено охорону важливих стратегічних об’єктів, організоване спільне патрулювання працівниками міліції та громадськістю, призначені голова облдержадміністрації, начальник УМВС України в області. Все це має стабілізувати ситуацію. Закликаю вас до співпраці, наведення порядку.

Олександр Масенко, депутат обласної ради:

– Хочу зазначити, що прихильники нової влади повинні діяти в межах законодавства, виявляти толерантне ставлення до своїх політичних опонентів.

 

 

 

 

 

 

Анатолій Шкарбан, депутат обласної ради:

– Вважаю, що необхідно повністю перезавантажити владу, у тому числі й депутатський корпус. Це дасть можливість проводити більш дієвий контроль за діяльністю виконавчої влади, допомагати їй. Склад обласної ради доцільно зменшити до 60 депутатів – представників від територій та політичних партій.

 

 

 

 

 

Микола Несен, депутат обласної ради:

– Сьогодні важливо зберегти Україну, захистити її від зовнішніх загроз. З цією метою треба звернутися до наших областей та міст-побратимів Російської Федерації, надати їм об’єктивну інформацію щодо останніх подій.

 

 

 

 

 

 

Володимир Марченко, перший заступник голови обласної ради:

– Думаю, що потрібно розповсюдити правдиву інформацію у соціальних інтернет-мережах. Від нашої активної позиції у значній мірі залежить збереження миру і спокою, стабілізація суспільно-політичної ситуації. Не будемо байдужими. Закликаю вас брати активну участь у роботі різних громадських організацій, загонах самооборони, патрульних командах, проводити роз’яснювальну роботу з населенням.

 

 

 

 

Степан Бульба, депутат обласної ради:

– Головна загроза – це повернення режиму Януковича. Потрібно підтримати нинішню владу, продемонструвати готовність і здатність захистити цілісність, незалежність і суверенітет України. Треба посилити боєздатність нашої армії, сприяти становленню справжньої міліції, яка стоятиме на захисті законності та правопорядку.

 

 

 

 

 

Лев Жиденко, депутат обласної ради:

-Треба зробити реальні кроки до Європи, один із яких – децентралізація влади, повернення владних повноважень і значних фінансових ресурсів на місця. Це допоможе вирішити проблеми розвитку територій, громад.

 

 

 

 

 

 

Ніна Дашко, голова громадської організації «Право на захист»:

– Майдан довів, що разом ми є сила, яка не скориться будь-яким загрозам. Сила духу народу сильніша за зброю. Тому Україна неодмінно переможе, буде вільною і незалежною.

 

 

 

 

 

 

Віктор Убийвовк, член обласної організація ветеранів України:

– Потрібно шукати нові шляхи підвищення громадської активності, дієвого залучення громадян до безпосередньої участі у суспільному житті. Щодо агресії Росії, думаю ми разом зможемо дати їй гідну відсіч.

 

 

 

 

 

Людмила Кучеренко, президент Полтавського медіа-клубу:

– Маю конкретну пропозицію – створити мобільні групи, які зустрінуться у східних областях із представниками громадськості, журналістами, розкажуть про різницю між нацизмом і націоналізмом, звільнять від ідейного одурманення.

 

 

 

 

 

Дмитро Хрістов, депутат обласної ради:

– Виступаю за посилення обороноздатності нашої країни. Кордони з Росією мають бути перекриті, Україна повинна вступити в Асоціацію з державами Євросоюзу та увійти до НАТО.

 

 

 

 

 

 

Євген Яцкевич, помічник-консультант народного депутата України Юрія Бублика:

– Потрібно тимчасово вилучити трансляцію російських каналів із кабельної мережі, оскільки вони подають неправдиву інформацію.

 

 

 

 

 

 

Олександр Квітчатий, учасник Майдану, фермер:

– Ми повинні менше дискутувати, а більше працювати, розбудовувати демократичну Україну, ефективно використовувати її потенціал.

 

 

 

 

 

 

Іван Панасенко, депутат обласної ради:

– Потрібно додати потужної народної дипломатії. Чимало визначних українців осіли в Росії, варто залучити їх до вирішення проблеми. Адже слово багато значить. Дніпро час від часу очищається. Так і українське суспільство, я у тому глибоко переконаний, скоро очиститься.Ми занадто легко роздаємо надра Полтавщини, які є надбанням народу. Закликаю депутатів і громадськість на найближчій сесії обласної ради накласти мораторій або відмінити рішення обласної ради, які стосуються погодження спеціальних дозволів «Ferrexpo» на видобування залізної руди.

 

 

 

Сергій Чумак, голова обласного осередку Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України»:

Я за те, щоб ми збагачувалися духовно, щоб усі, в тому числі і інваліди, жили достойно як живуть люди у країнах Європи, щоб Полтавщина була найкращою серед областей України.

 

 

 

 

 

 

 

 

У ході зустрічі також було заслухано генерального директора Полтавської ОДТРК «Лтава» Миколу Ляпаненка, який доповів про роботу телерадіокомпанії з висвітлення суспільно-політичних подій в області.

 

 

 

 

 

 

Учасники зібрання висловили ряд пропозицій, які стосувалися вдосконалення роботи «Лтави», зокрема щодо повного висвітлення пленарних засідань сесій обласної ради, більш критичного характеру інформації, представлення різних точок зору у громадсько-політичних програмах тощо.

 

 

 

 

 

 

Підбиваючи підсумки, Володимир Марченко зазначив, що метою зустрічі було порозуміння депутатів та громадськості. На його думку, це досягнуто. Він запевнив, що подібні заходи будуть проводитися і надалі.

 

по материалам http://oblrada.pl.ua/index.php/the-news/4253-deputati-zustrilisja-z-gromadskimi-aktivistami

Поділитися записом:

Вам також може сподобатись...

Comments:

Події